orthopedic pain management
View Sidebar
Plazemski CNC rezalnik SwiftCut

Plazemski CNC rezalnik SwiftCut

Predstavljamo vam CNC plazemske rezalnike SwiftCut, ki omogočajo hitro in natančno rezanje vseh elektro-prevodnih kovin do 25mm. Odlično delovanje skupaj s Hypertherm plazemskim izvorom omogoča maksimalno kvaliteto plazemskega odreza.

SwiftCut

Zakaj izbrati SwiftCut mizo?
Vse CNC rezalne mize SwiftCut odlikuje odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Omogočajo rezanje kovin od 0,5mm do 25mm kar bo vašemu podjetju omogočilo razširitev poslovanja in maksimalno fleksibilnost. Programska rešitev SwiftCam vas vodi skozi pripravo rezalnega kosa tako, da je rezalna priprava kar se da enostavna in hitra.

CNC plazemske rezalne mize SwiftCut so na voljo v vodni CNC verziji in zračni CNC verziji. Slednje so opremljenje z odsesovanjem zraka izpod rezalne površine. Plazemsko rezanje pri vodni izvedbi CNC rezalne mize SwiftCut pa poteka nad vodno površino. Mize z zračnim odsesovanjem priporočamo predvsem tistim, ki boste rezali veliko aluminija in nerjavečega jekla.

Mize so na voljo v treh velikostih, SwiftCut 1250 (1250mm X 1250mm), SwiftCut 2500 (2500mm x 1250mm) in SwiftCut 3000 (1500mm x 3000mm). CNC rezalno mizo pa opremimo z ustrezno močjo strojnega zračnega plazemskega izvora Hypertherm PowerMax. Slednji omogočajo najučinkovitejše in najnatančnejše plazemsko rezanj! Za ročno plazemsko rezanje je primeren ročni plazemski rezalnik Hypertherm. Plazma rezalniki so namenjeni termičnemu rezanju kovin. Za CNC rezanje izberite CNC rezalnik proizvajalca SwiftCut.

CNC rezalniki SwiftCut – http://www.ingvar.si/cnc-rezalne-mize-swiftcut
Plazemske rezalne mize SwiftCut – http://www.swift-cut.si/

Njiva

Njiva

V kmetijstvu je njiva del zemljišča, ki je namenjen obdelovanju zemlje ali reji živine. Večkrat razumemo besedo polje kot sopomenko, a obstaja razlika, saj s poljem običajno opredelimo večje površine, na katerih je več njiv.

Njiva

V osrednji Sloveniji, predvsem pa v Ljubljani in njeni okolici, na njivah prevladujejo poljščine, saj je tamkajšnje rodovitne zemlje škoda za živinorejo, ki je glede kakovosti zemlje v primerjavi s poljedelstvom manj zahtevna. Pred nakupom kmetijskega zemljišča pa je kljub temu potreben temeljit razmislek tudi na tem rodovitnem območju Ljubljanske kotline, saj kakovost zemlje od večjih vodotokov proti obrobnim hribovitejšim predelom hitro pada, prav tako pa v južnem delu, kjer leži Ljubljansko barje, pogosto poplavljanje njiv večkrat uniči kmetijske pridelke, saj so nekatere kmetijske kulture občutljive na popolave.

Njiva – le kmetijsko zemljišče ali lahko tudi kaj več?

Predvsem v zadnjem času na ljubljanskih njivah pogosto vidimo tudi objekte, ki niso povezani le s poljedelstvom in živinorejo. Na sončnih njivah se pojavljajo dobičkonosni čebelnjaki, na tistih posestih ob prometnejših cestah kot gobe po dežju rastejo oglasni panoji, mnogokateri lastnik pa na zemljišču postavi kozolec ali kozolcu podobno gradnjo, ki jo uporabi za skladiščenje krme pa tudi gradbenega materiala. Spretni kmetje njive v Ljubljani in njeni okolici tudi oddajajo, s čimer urbanemu prebivalstvu za majhen denar omogočijo vrnitev k svojim koreninam in jim omogočijo stik z naravo. Zaslužki so ob tem resda manjši v primerjavi s tistimi v poljedelstvu, a pri oddajanju njive z njo ni dela, zaslužek pa je hkrati neodvisen od medsezonskih nihanj v pridelku.

Nakup njive v Ljubljani in njeni okolici je tako iz dneva v dan privlačnejši, mnogi lastniki pa si v prihodnosti obetajo še veliko večje zaslužke ob spremembi namembnosti zemljišča, ki je ob neprestano naraščujočem številu prebivalstva v prestolnici verjetno realnost za večino zemljišč znotraj avtocestnega obroča in v njegovi bližini.

Nekaj misli pri izboru otroškega vozička

Nekaj misli pri izboru otroškega vozička

Kako izbrati otroški voziček
Starši smo vedno znova in znova pred dilemo kakšen otroški voziček je pravi za nas. Če preberete nekaj forumov z namenom, da se boste potem lažje odločili, boste opazili, da je potem vaša dilema še večja. Ugotovili boste, da obstajajo še otroški vozički za katere še slišali niste, a po besedah in ocenah uporabnikov forumov je ravno njihov tisti, ki je the best in ga ne bi nikoli zamenjali. Tu pa se morate vprašati ali je njihova ocena objektivna? Koliko vozičkov so že poskusili in primerjali, da lahko rečejo da je edino njihov pravi. Uporabniki oz. starši ponavadi imamo celo za več otrok isti otroški voziček in potem smo tu zelo težko nepristranski in objektivni. Prav tako smo ljudje zelo različni, eni smo zadovoljni z enimi stvarmi, druge pa ravno to moti. Tudi življenjski pogoji so različni in otroški voziček, ki 100% pokrije vse potrebe in želje nekoga lahko pri nekom drugem zaradi drugačnega življenjskega stila pomeni popolno katastrofo.
Tako vam predlagam, da pri uporabnikih, ki ocenjujejo svoj otroški voziček edino po lastni uporabi, uporabite le informacije o morebitnih okvarah in reklamacijah, kajti te vam lahko povedo ali je otroški voziček kvaliteten in trpežen.
Za vse ostalo pa vam predlagamo, da sami razmislite kaj vam je pomembno in kako boste vi preživeli ta čas, ko boste primorani uporabljati otroški voziček. Kje ga boste vozili, imate širok hodnik, imate visoke stopnice in ga boste morali nositi, ga boste vozili po neutrjenih poteh ali po asfaltu, kako velik prtljažnik imate in ali bo ostal prostor v prtljažniku za blago iz trgovine in podobno. V času uporabe otroškega vozička boste ravno tako primorani živeti in se gibati kot prej, le da vam bo otroški voziček po eni strani v veliko pomoč, po drugi pa tudi v breme.
Ponudba otroških vozičkov je res velika in skoraj vsak dan lahko najdemo nove blagovne znamke. Vendar vedite, da ene tudi zelo hitro izginejo ali pa nikoli ne postanejo prepoznavne. Nekatere blagovne znamke pa proizvajajo otroške vozičke že desetletja in so priznane po vsem svetu. Zanimivo pa je, da slednje skoraj pregovorno nimajo nekih revolucionarnih novosti. Pa ste se morebiti vprašali zakaj? Ker ostajajo pri preizkušenih rešitvah, ki so se z leti izkazali za pravilne in uporabne.
Naj vas pri izbiri ne zavede videz, ne kupujete obleke, ki vpliva na videz temveč otroški voziček, ki vam bo na nek način krojil nekaj let življenja in imejte najprej v mislih uporabnost.
Če imate kakršnekoli pomisleke se lahko vedno obrnete na nas in z veseljem vam bomo v spletni trgovini svetovali pri izbiri. Našo spletno trgovino Bimbo pa najdete tukaj!

Moški puloverji Jesen/Zima 2015

Moški puloverji Jesen/Zima 2015

Vreme se je že iz prijetnih poletnih temperatur, kratkih rokavov, kratkih hlač, morja, sonca,… ohladilo in postaja vse bolj jesensko. Se je v vaši garderobi že kaj spremenilo? Zdaj je pravi čas za nakup toplejših oblačil, kot so moški puloverji, dolgi rokavi, jakne in ostala toplejša oblačila.

Z novo sezono so svojo ponudbo osvežili tudi v najpopularnejši trgovini z moškimi oblačili v Sloveniji, v speltni trgovini sFashion. Ponujajo vam tople, kvalitetno v evroski uniji izdelane moške puloverje, dolge majice, tople hlače,… po neverjetno ugodnih cenah, z hitro dostavo in možnostjo vračila v 14-ih dneh.

Nekaj moških puloverjov iz najnovejše kolekcije (na zalogi jih imajo več kot 40):

Kot lahko vidite na slikah, z novo sezno prihajajo tudi nove manj žive, bolj jesenke in zimske barve kot so siva, navy modra, črna, bela,… seveda na “hladnem” ne boste ostali niti ljubitelji živahnejših barv, saj v njihovi ponudbi najdete tudi bolj žive barve. Ne smemo pa pozabiti tudi na novo kolkekcijo moških srajc, s katerimi bodo zadovoljne tudi tiste najzahtevnejše stranke.

Večina puloverjev v njihovi ponudbi je izdelanih v EU iz zelo kavlitetnih materialov kot je 100% bombaž. Nudijo pa tudi 100% garancijo vračila denarja v primeru, da vam oblačila nebi pristajala, vam nebi bila všeč,…

Spletna trgovina je pred kratkim razširila tudi svojo ponudbo, tako da zdaj najdete tudi modna ženska oblačila, ki jih lahko naročite kot darilo za vaše boljše polovice in tako razveselite sebe in njo :)

Če ste tudi vi ljubitelj modnih oblačil in moških puloverjev vam predlagamo da preverite njihovo trgovino in opravite nakup, ki vam ga bodo v primeru, da znaša več kot 70€ dostavili brezplačno.

Moška parfumerija: top 5 parfumov, ki jih morate imeti

Moška parfumerija: top 5 parfumov, ki jih morate imeti

Parfumerija za moške je posebno poglavje: ženske smo tiste, ki vedno rade poizkusimo kaj novega in nam ni problem več ur viseti na spletu in iskati novega najljubšega parfuma. Pri moških pa je povsem drugačna pesem: ko enkrat najdejo parfum zase, se ga bodo oklenili za naslednjih nekaj let. Če pa še nimate parfuma, smo vam pripravili seznam moške parfumerije, ki sodi v sam vrh. S temi parfumi ne morete zgrešiti, ne glede na to ali ga kupujete zase ali kot darilo za dragega!

Priljubljena moška parfumerija je pogosto povezana s tremi poznanimi imeni: Armani, Bvlgari in Hugo Boss. Ni nujno, da v tem zaporedju :) Če smo koga izpustili, ni zanalašč. Omejili smo se samo na najboljše 3.

Armani, Aqua di Gio: klasika, ki bo zadovoljiva tudi najbolj izbran moški okus

Armanijeva parfumerija je znana po specifičnih vonjih, ki so sveži, a hkrati nosijo močno sporočilo. Omenjen parfum je dobil že več priznanj in nagrad in je nedvomno eden izmed bolj prepoznavnih Armanijevih parfumov. Nad njim bodo najbolj navdušeni zreli moški, za mlajše je vonj morda preveč resen in ekspresiven.

Samo namig: obožujejo ga tudi ženske!

Bvlgari Aqva pour Homme, nežna a še zmeraj dovolj moška parfumerija
Če se niste prepoznali v Armanijevem parfumu, se boste gotovo v Bvlagriju, saj bi lahko rekli, da je to njegovo popolno nasprotje.

Bvlgari je omenjeni parfum lansiral na trg leta 2005 in takoj obnorel moško populacijo, ki ima rada nežne vonje, saj je v njem posebna mešanica sadnih esenc in bombaža. Brez skrbi, ta parfumerija je še zmeraj dovolj moško navdahnjena, tako da je vsaka skrb, da bi dišali kot vaša boljša polovica popolnoma odveč. Za razliko od Armanijevega parfuma, je ta vonj bolj primeren za mlajše moške in take, ki se po srcu še vedno počutijo mladi.

Hugo Boss, Bottled night: nekaj vmes

Če se niste našli niti v prvem niti v drugem opisu parfumerije, potem bo Hudo Boss kot nalašč za vas. Zakaj? Njegov vonj je intenziven, a ne tako močno, da bi bil že vsiljiv in daleč od tega, da bi bil nežen: je kombinacija zapeljivosti in resnost. Verjetno se prav v tem skriva razlog, da je tako uspešen: ker nagovarja zelo široko množico ljudi.

Če ne zaupate spletnim opisom, je verjetno najbolje, da se sami odpravite v parfumerijo in preizkusite različne vonje ter najdete takega, ki vam je najbolj pisan na kožo, nato pa ga poiščete v eni izmed spletnih parfumerij. Ena izmed spletnih parfumerij, kjer najdete veliko izbiro originalnih in poceni parfumov je zagotovo Parfumček.
Za obisk parfumerijeKliknite tukaj.